2013. június 27., csütörtök

Jó néha felnézni valakire...

Sokan vagyunk úgy, hogy rajongunk egy-egy személyért. Ez lehet akár családtag, osztálytárs, szomszéd, esetleg egy híres énekes-vagy színész. Én most egy nem létező, de mégis nagyszerű erényekkel megáldott 'karakterről' beszélnék. Ő nem más, mint Rosette Christopher, a Chrono Crusade c. anime egyik főszereplője.

Egy apáca lány, a Magdaléna rend kiemelkedő tagja. Nem mindennapi apáca, ugyanis fiatalkora ellenére (16 éves) profi démonűző, egy kedves barátjával, Chrono-val (aki démon, de erejétől megfosztott, ártalmatlan). Ők ketten szövetségesek, ugyanis Chrono-nak letörték a szarvait, amik az erejének forrását képezték, így Rosette önszántából szövetségre lépett vele, hogy élettartamának lerövidítéséért cserébe visszakapja az erejét olykor-olykor. Ezt szimbolizálja a nyakában lévő óra.  És mindezt azért, hogy megtalálja elveszett öccsét. [Tudom, ez így a történet gerince, de ennyi kell, hogy megértsétek. Később az animéről még lesz szó, ugyanis elkezdtem nézni és fantörpikus♥]

Rosette egy életvidám, optimista felfogással rendelkező, kicsit szeleburdi lány. A munkáját szívesen végzi és mindig tettre kész, csak sajnos hajlamos kisebb-nagyobb felfordulást maga mögött hagyni. (Csak néhány épület, hajó, autó vész el, nem vészes...) A szüleiről nem sok mindent tudni, árvák, így az öccsével árvaházban éltek. Abban az időben ismerkedtek meg Chronóval. A testvére az egyik legfontosabb személy az életében, képes lenne az életét is feláldozni érte. Ami különösen tetszik benne, hogy mindig bátor és kitartó. Hatalmas szíve van és nem tesz különbséget ember-ember között, számára mindenki ugyanolyan fontos és nem 'eldobható'. Ezen kívül szeret viccelődni, sokat nevetni, nehezen mutatja ki, ha fáj, de akkor tényleg komoly ügyről van szó. Chrono-t is nagyon szereti, aranyosan mutatnak együtt. Egyik kedvenc szólásom Rosette-től: "Szórakozz, amikor szórakozni akarsz, légy dühös, amikor dühös vagy, és sírj, amikor sírni akarsz. Amikor magadban tartod a fájdalmat és nevetésre kényszeríted magad, az árt meg a legjobban."

 

2 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    Kaptál tőlem egy díjat, az alábbi linken megtekintheted:
    http://art1sablast.blogspot.hu/2013/07/dijat-kaptam.html

    L

    VálaszTörlés
  2. De rendes vagy, köszönöm! :))♥

    VálaszTörlés