2017. február 13., hétfő

Valentin nap-aranyos ünnep vagy nyálas maszlag?

Az ember akarva-akaratlan belebotlik a Valentin napi posztokba, csecsebecsékbe. Sokan várják, lázasan készülődnek, terveznek, másokat abszolút hidegen hagy a dolog, némelyek pedig depresszióba és szomorúságba esnek. 
Hogy őszinte legyek, az alap ötlet szerintem jó pofa. Az ember szereti a kedvesét nap mint nap és ezért erre van egy külön nap, amikor ezt úgymond megünnepelhetjük. Aranyos, nincs is ezzel gond. A probléma azzal van, ami manapság zajlik: el üzletesedett, akárcsak a karácsony is (tisztelet a kivételnek). A média, a kirakatok azt próbálják belénk sulykolni, hogy minél drágább, ragyogóbb ajándékkal tudjuk meglepni párunkat, annál jobban érzi majd szeretetünk mélységét. Persze, tök jó ha te megtudsz engedni egy méregdrága ékszert vagy 100 rózsából álló csokrot, csak ne vágj ezzel fel és ne hidd azt, hogy ezen múlik szerelmetek mélysége. Lehet, hogy rosszul látom, de sok felvágós posztnál/képnél nekem ez jön le. A képmutatás, a mellverés. 
Én azokat is abszolút megértem, akik nem tartanak külön Valentin napot, esetleg egy doboz édességgel és puszival elintézik, de nem csinálnak külön erre a napra eseményt vagy bármiféle alkalmat. 

Viszont mindezeket félretéve azt vallom, hogy akkor a legjobb egy kis aprósággal meglepni a másikat, amikor nincs semmilyen alkalom, ezáltal nem is számít rá az illető. Legyen az egy szál virág, egy tábla a kedvenc csokijából, ágyba reggeli vagy csak egy kedves üzenet/képeslap. A reakció és az érzés minden pénznél többet ér.

2 megjegyzés: